GRAFIKUS

Grafikus tábor bemutatása

Linómetszőkés a választott fegyvered? Szereted fekete-fehérben látni a dolgokat? Nyomást érzel, hogy folyton rajzolj?


Nyomasd nálunk! Gyere grafikus táborunkba!

Idén bővített grafikus programmal készültünk Nektek. Ha még csak ismerkedsz a grafika technikáival, újdonságaival de szeretnéd kipróbálni, akkor GRAFIKUS KEZDŐ programunkat ajánljuk. Itt az alapoktól tanuljuk meg a képépítés lépéseit a vázlatrajztól kezdve a folyamatos fejlesztésen keresztül a befejezésig. Ha már Nagyonnyár veterán vagy, kevés az egy dúc, vagy a merészebb feladatok vonzanak, a GRAFIKUS HALADÓ programunkkal még jobban elmerülhetsz az izgalmas grafikai technikák bravúrjaiban.

Itt mindenki saját stílusában, tempójában, habitusának megfelelő módon művészkedhet, vagy ha megtetszik egy feladat, esetleg gőzerővel haladsz, akár a másik csoport programját is bátran kipróbálhatod. Elleshetsz tippeket, trükköket, használhatsz különleges anyagokat, izgalmas kombinációkat... A GRAFIKUS táborunkhoz nem szükséges különösebb előképzettség. A lényeg, hogy érdekeljen, és ne idegenkedj a linómetszőkéstől! Tippjeinkkel garantált a sikerélményt és a látványos végeredmény.

Feladataink a RITMUS szlogen jegyében zajlanak.

GRAFIKUS PROGRAMUNK idén is lehengerlő, sokfelől, sokféle módon járja körül ezt a témát. Megismerkedhetsz a sokszorosító és egyedi grafika alapjaival: készíthetsz monotípiát, papír- és linómetszetet, nyomtathatsz akár egyedi pólót is. Látványos, változatos és kreatív feladatokon keresztül megmutathatod Önmagad, megvalósíthatod a legőrültebb ötleteidet. Danka Attila, valamint Börcsök Attila grafikusművészek útmutatása hozzásegít, hogy megmutasd színes egyéniséged és megtaláld gondolataid, vizuális ötleteid kifejezéséhez leginkább illő technikát. Ha van kedved, betekinthetsz a másik tábor programjába és kipróbálhatod magad egyéb technikákban is. A tábor végén záró kiállításon mutatjuk be az elkészült munkákat, melyeket haza is vihettek.

A legjobb munkákat, a legszorgalmasabb alkotókat idén is díjazzuk.

Turnusok:

1. turnus: 2024. július 7-13. - Börcsök Attila
2. turnus: 2024. július 13-19. - Danka Attila

Árak 

(előzetesen kalkulált árak, a közvetített szolgáltatások (szállás, étkezés) esetleges további árváltozásának függvényében minimális változás még lehetséges)

Teljes ár: 91.000 Ft (7 nap 6 éjszaka, teljes ellátással)
Barát- és testvér- és visszatérő kedvezménnyel: 85.000 Ft /hét (7 nap 6 éjszaka, teljes ellátással)
Duplázó kedvezménnyel: 85.000 Ft/hét (mindkét hétre beiratkozás esetén)

Napközis teljes ár (Gyula környékieknek): 65.000 Ft (7 nap, teljes ellátással, szállás nélkül)
Napközis ár barát és testvérkedvezménnyel (Gyula környékieknek): 60.000 Ft /hét (7 nap, teljes ellátással, szállás nélkül)

(A részvételi díj magában foglalja a szállást, a napi háromszori bőséges étkezést házias jellegű ételekkel, valamint a programban részletezett valamennyi programponton való részvételt, felhasznált anyagok, eszközök, belépők árát.) 

MENTOROK

Börcsök Attila grafikusművész (1. hét)
Grafikai munkásságának elejét kisgrafikák, leginkább ex-librisek jellemezték, melyekkel rendszeresen vett részt külföldi kiállításokon. Levonatait klasszikus magas és mélynyomtatású eljárásokkal, illetve ezek vegyes alkalmazásával készíti. Több hazai és nemzetközi művésztelep valamint egyesület többszörösen díjazott tagja. Képzőművészeti tevékenysége mellett gyakorló művészpedagógus, a debreceni Medgyessy Ferenc Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola képző- és iparművészeti tagozatának vezető művésztanára.

munkái

Danka Attila grafikusművész (2. hét)

A Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola tanára vagyok. 2001 óra tagja a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének és kezdetektől a Szolnoki Képzőművészeti Társaságnak. Elsősorban képgrafikával foglalkozom, de emellett festek és kollázsokat is készítek. 

munkái


JELENTKEZEM A GRAFIKUS TÁBORBA

grafikus program