TŰZZOMÁNC

A Tűzzománc tábor bemutatása

Megismerkednél a tűzzománc alapjaival? Szeretnél gyönyörű egyedi ékszereket alkotni? Van egy jó grafikád, festményed, ötleted, színterved? A kidolgozott tervet ültessük át zománcba!


A zománc: fémlemezre, mely lehet acéllemez, vörösrézlemez, arany, vagy ezüst, felhordott zománcot olvasztunk. A zománc színezett üveg, fémoxidokkal dúsítva. Ez így elég egyszerűen hangzik, de egy bonyolult és precíz odafigyelést, alázatot, kitartást igényelő iparművészeti technika.

Az elméleti és gyakorlati praktikák megismerése után. A tervek elkészítése az első! Majd megfelelően előkészíteni, zsírtalanítani kell a fémlemezt. Többfajta technikával történhet a megvalósítás. Az alkotóhét során elsőként a festő-, vagy iszapzománc alapjaival ismerkedünk meg. Lépésről-lépésre, kisebb ékszerek (medál, fülbevaló) és képek elkészítését végezzük el ezzel a technikával. A festékrétegeket folyamatosan visszük fel a lemezre és karcolók, ecsetek segítségével alakítjuk ki a megtervezett formavilágot. A zománcrétegeket egymásra hordva többszöri égetéssel nyerik el szépségüket. Arekeszzománc, valamint a sodronyzománcmár egy bonyolultabb technika, mivel a vonalvezetést egy vékonyra hengerelt, vagy két drót összetekerésével elért fémszál adja meg. A vonalhálót csipeszekkel, fogókkal lehet kialakítani. Ezeket a rekeszeket ékszerzománccal töltjük ki, majd kiégetjük. A finom csiszolás, polírozás után kirajzolódnak a rekeszvonalak.

Az alkotóhét során többfajta zománcművészeti technikát ismerhetsz meg és különféle felületeken próbálhatod ki tehetséged!

Tűzzománc táborunkban művésztanárunk, Maldrik Gábor https://www.instagram.com/maldrikgabor/ útmutatásait követve készíthetsz szebbnél szebb medálokat, fülbevalókat, zománcképeket

Turnusok:

1. turnus: 2024. július 7-13. -Maldrik Gábor

Árak 

(előzetesen kalkulált árak, a közvetített szolgáltatások (szállás, étkezés) esetleges további árváltozásának függvényében minimális változás még lehetséges)

Teljes ár: 91.000 Ft (7 nap 6 éjszaka, teljes ellátással)
Barát- és testvér- és visszatérő kedvezménnyel: 85.000 Ft /hét (7 nap 6 éjszaka, teljes ellátással)
Duplázó kedvezménnyel: 85.000 Ft/hét (mindkét hétre beiratkozás esetén)

Napközis teljes ár (Gyula környékieknek): 65.000 Ft (7 nap, teljes ellátással, szállás nélkül)
Napközis ár barát és testvérkedvezménnyel (Gyula környékieknek): 60.000 Ft /hét (7 nap, teljes ellátással, szállás nélkül)

(A részvételi díj magában foglalja a szállást, a napi háromszori bőséges étkezést házias jellegű ételekkel, valamint a programban részletezett valamennyi programponton való részvételt, felhasznált anyagok, eszközök, belépők árát.)

JELENTKEZEM A TŰZZOMÁNC TÁBORBA